16 åring tvångsomhändertogs för databeroende.

Man kan nu läsa en nyhet om en 16 åring  i Blekinge som tvångsomhändertogs för att vara dataspelberoende. Pojken skall ha fått raseriutbrott och ha anfallit sin pappa när dom ville skära ner på tiden för hans spelande. Sen skall han ha hotat om självmord om han tvingades att flytta. Pojken skall även haft ogiltig frånvaro från skolan sedan våren 2007.
2009 fick familjen stöd av en socialsekreterare men till mindre lyckat resultat. Pojken återgick varken till skolan eller till hemundervisning. Beslutet om tvångsvården beslöts av Växjö Tingsrätt.

Bilden är tagen från en annan sida.

Min åsikt
Sånt här får en att fundera lite. Så gott som all beroende är en tillflykt från en hemskare vardag. Alkoholister, heroinister etc är samma lösning för dom flesta för dom som har eller får stå ut med någon typ av smärta.
Så jag personligen hoppas inte att föräldrarna inte beskyller spelbolaget för detta. Men det händer iofs mest bara i USA där dom stämmer varandra från höger till vänster.

För föräldrar som skall låta sina barn spela. Var hårda med hur länge eller vilka dagar dom skall få spela. Eller kombinera dom båda.
Märker ni att barnet börjar bete sig konstigt med att var hemma mycket och spelar. Pratar då honom/henne om det är nåt problem i deras liv. Om inte ni kan få nåt svar så be någon som ni vet barnet ser upp till att prata med.

Ha de gott och krama varandra i spelvärlden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: