Spelrecension: Dead Island

FÖR-FÖRORD
Efter har blivit hemskickad från jobbet med magsjuka så blev det en del vila. Efter ett tag så började jag passa på att fila på bloggen och hittade ett nästan färdig recension. Så jag passade på att göra den färdig.

FÖRORD
Inför släppet av Dead Island: Riptide tyckte jag att det passar bra att göra en recension av det första Dead Island. Jag minns att första gången jag såg spelet var bara en liten bild i en tidning. Så min nyfikenhet som zombieälskare att följa med i utvecklingen. När det väl släpptes så köpte jag ett exemplar av det och körde loss.

dead island

pegi 18 bad_language violence online

HANDLING

Man vaknar upp på hotellet på en paradisö rejält bakfull. Man har kommit dit för sol, bad och fester. Man hör en del som skriker i panik. Karaktären kommer ut i korridoren och lägger märke till omkullvälta väskor och en och en annan flip flop utspridda. Han/hon går ut på en veranda och plötsligt faller folk mot marken. Man går mot ett öppet hisschakt och hoppar ner i hissen. Ur en högtalare hörs en man som säger att man är i fara och man måste rusa när han öppnar dörrarna. Sagt och gjort. Hissdörrarna öppnas och man springer för fulla livet mot den destination man har blivit angiven.Bakom en hörs skrän och man vet att man är jagad av nåt men vågar inte stanna för att titta vad det är. Nånting överrumplar en och man svimmar av.
Man vaknar sen upp av en som hotar en med ett baseballträ och frågar om man är ok. Runt omkring sitter folk chockade. Så gott som hela paradisets befolkning har blivit zombies.

dead island 1

SPELET
Spelets story är ganska enkel, överlevnad. Man väljer en karaktär av fyra med dyster bakgrund och som har olika erfarenheter.
Ön är en riktigt vacker och tropisk öppen värld där man kan gå, springa, köra typ vart man vill och plocka uppdrag av andra som lyckats fly från dom levande döda. Längs vägen kan man plocka upp diverse saker som man kan använda som vapen som man kan uppdatera efter man levlat upp. Tex en av mina favoriter, en elektrifierad machete. Inte nog att man kunde hugga av lemmar på zombies så fick dom en rejäl stöt också. Nåt annat jag tyckte var roligt var att man kunde kasta den här macheten i en vattenpöl och stod det flera zombies i den så grillade man alla på en och samma gång. Men konstigt nog funkade det bara en gång.
Det känns som speltillverkarna har försökt bryta sig loss från det klassiska nattskräcken och utspela sig i dagsljus i stället vilket dom har lyckats ganska bra med.

dead island 3
Nånting jag tyckte var ganska coolt var att när jag satt mitt i spelet för första gången så kom det upp en liten ruta där det stod ”XXX is playing near you Press down if you want to join”. Först hade jag ingen aning vad det var för nånting så jag spelade vidare. Efter ett tag så dök det upp igen och jag chansade att välja join. Jag vet inte hur det tekniska fungerar men på nåt sätt så kan spelet känna av andra spelare som finns i närheten på ön och man kan då joina dom.
Det finns tyvärr lite tekniska fel i spelet. Ett av dom som var värst tycker jag var den lilla kartan nere till vänster. När man tar ett uppdrag så markerar den ut vilken väg man ska gå. Men ibland så visades inga markeringar.
Nåt annat som var irriternade är snabbmenyn till sina vapen. I snabb menyn kan man låsa upp åtta stycken ”fack” som man kunde ha ett vapen i varje och man har även en ”ryggsäck”. Även om ”ryggsäcken” har plats så kan man inte plocka upp nåt om dom åtta ”facken” är fulla. Så man får gå in i menyn, tömma ett ”fack”, ut ur menyn, plocka upp det man ska ha, öppna menyn, lägga tillbaka det som man hade i ”facket” och ut ur menyn. Visserligen är det så i verkligheten att man inte kan plocka upp nåt om händerna är fulla men tycker ändå det är löjligt.

GRAFIK
Grafiken tycker jag är riktigt snygg där man spelar i olika miljöer.

MUSIK/LJUD
Musik finns det inte så mycket i spelet utan dom har mer fokuserat på bakgrundsljud som fåglar, vatten, skrik, etc. Det gör spelet helt ok.

dead island 2

HANDKONTROLL
Det var svårt att sikta in på vissa  kroppsdelar för det kändes som om siktet hade ett get liv och hoppade omkring som det själv ville. Det kanske bero på att jag spelade på min 360. Så jag tror det gör sig bättre på en dator. Annars så funkar det ganska hyffsat.

dead island 4

SAMMANFATTNING

+ Storyn
+ Grafiken
+ ”Automatisk” co-op
+ Musik/Ljud

+/- Handkontroll
– Inte kunna plocka upp nåt om händerna är fulla
– Lite bugg i den lilla kartan

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: