Spelrecension: RDR: Undead Nightmare

collection 2

FÖRORD
Denna gången tänkte jag ta upp ett DLC, nämligen Red Dead Redemption: Undead Nightmare. Efter har hört att denna expansion skulle skapas av Rockstar så hade man känslan av att det kunde inte bli bättre, zombies och Rockstar, två favoriter i ett och samma paket.

rdrun cover

pegi 18  bad_language  violence

 drugs  gambling  online

HANDLING

John Marston kommer hem en regnig kväll. Både hans fru Abigail som syr och hans son Jack som läser en bok vid brasan. Marston kommer in med en känsla av att nåt inte stämmer rätt.
-Djuren beter sig konstigt och Uncle är borta, berättar han. Abigail säger att det beror på stormen och alkohol angående  Uncle. Abigail går till köket för att laga kvällsmat och Marston sätter sig jämte Jack och börjar fråga om boken som han läser.
-Bara en bok om monstren, säger han. Marson vill veta mer om den. Jack berättar mer med tveksamhet om bokens innehåll men Marston lyssnar intresserat av vad han har att säga. Efter ett tag så går dom och lägger sig.
Senare på natten bryts deras sömn av Uncle som kommer in grymtande, stönande och blodig ansiktet. Marston undrar om han är ok. Men istället för att svara så anfaller han Marston. Marston tar lampan från sängbordet och slår ner honom. Chockade tittar dom på Uncle där han ligger på golvet. Marston springer ut till ladugården för att hämta sitt gevär. På väg tillbaka så kommer Abigail utspringande med Uncle i hälarna. Hon faller till marken och Uncle anfaller henne som ett rovdjur mot sitt byte. Marston springer fram och skjuter honom och Uncle faller livlös till marken. Sonen Jack kommer ut för att titta till sin mor. Jack lutar sig över henne och då plötsligt hon biter honom i halsen. Jack flyttar på sig chockad. Marston märker att nåt är fel med henne och springer tillbaka till ladugården för att hämta rep. När han kommer tillbaka så har både Abigail och Jack förvandlats till samma typ av monster Uncle var. Han fångar och binder dom och placerar dom i huset. Han beger sig ut för att hämta läkare och möts då av mera monstren. Marston är helt förvirrad av vad som pågår och hoppar upp på sin häst för att bege sig till byn. Men till sin fasa så har så gott som hela byn blivit zombies. Han ger sig då ut i jakt för att ta reda på vad som har hänt.

un 3

SPELET
Spelet är ännu en gång i samma värld som i orginalet Red Dead Redemption. Fast denna gången befolkat av zombies av olika slag. Världen känns förpestad och tung av sin gula ton. Som i orginalet så har man ett huvuduppdrag men det finns även miniuppdrag.
Huvuduppdraget går som sagt ut på att ta reda på vad som har hänt med världen Marston lever i. I miniuppdragen så kan man bl.a rida till olika byar och hjälpa dom få överlevande att få kontroll över byn från dom levande döda. Även på kyrkogårdar finns det miniuppdrag.
Men zombies är inte dom ända fienderna som finns utan det finns zombie-vilddjur. Man kan även få tag på en levande död häst att rida på men tyckte det inte gick nåt vidare.
På tal om hästar. Rockstar har lagt in dom fyra mytomspunna hästarna från apokalypsen, Pesten, Kriget, Svälten och Döden. Dessa fyra hästar har olika egenskaper. Om man har tur kan man fånga dessa och rida själv på vilket känns väldigt mäktigt. För att göra spelet mera utmanande är att man som i klassisk zombiefilmer är att man måste skjuta dom i huvudet och det är inte lätt om man t.ex sitter på hästryggen. dom har även skurit ner på ammunition så man får inte skjuta loss som man vill om man ska överleva i spelet. Nåt som jag tycker var lite tråkigt är att zombisen verkar rikta in sig på John Marston, för jag testade att vara elak att binda en oskyldig människa och kastade ut honom till dom levande döda men dom brydde sig inte om honom.

un

GRAFIK
Grafiken känns läskig av sitt gula pest filter över skärmen. Så med andra ord så är det utomordentligt bra gjort.

MUSIK/LJUD
Musiken är kuslig med sina få ljud som hörs i bakgrunden.

HANDKONTROLL
Handkontrollen är densamma som orginalet.

un 3

SAMMANFATTNING
+ Story
+ Grafik
+ Musik/Ljud
+Handkontrollen

– Är lite svårt att fälla zombies för man måste träffa dom i huvudet. Visserligen är det så de ska vara men det är svårt.
– Zombies verkar sikta in sig på John Marston bara.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: