Spelrecension: Far Cry 3

FÖRORD
I en fåtölj omringad av snorpapper sitter jag och tittar på när eftertexten rullar förbi i Far Cry 3. Det känns som det har varit en lång resa som äntligen har kommit till sitt slut. Men är jag nöjd?

fc3 cover

pegi 18 bad_language violence gambling online

HANDLING
Jason Brody, är en bortskämd brat som följer med sina syskon och vänner till en paradisö för att fira lillebrors avklarade flygcertifikat. Dom flyger upp i luften för att hoppa fallskärm tillsammans och landar på en ö som ser ut som paradiset, i alla fall uppifrån. När dom landar så upptäcker dom att det är en ö av deras värsta mardröm. Dom tillfångatas av pirater som styrs av deras ledare vid namn Vaas som är en total psykopat. Jason och hans storebror lyckas fly. Under flykten så skjuts brodern men Jason lyckas komma undan med nöd och näppe. Han springer över en hängbro som plötsligt brister. Han hamnar i floden nedanför och svimmar. Han vaknar till och ser en man vid namn Dennis. Jason berättar vad som har hänt och ber om hjälp. Han  erbjuder sin hjälp men Jason måste först glömma vart han kommer ifrån och lära sig att bli en Rakyat, en av  invånarnanas krigare.

Far Cry 3 - Far Cry 3 - 2013-04-04 09-27-21

Otroligt vacker miljö

SPELET
Känslan man får i spelet är galenskap. Det utspelar sig på en paradisö, men det vackra är bara på ytan. Den största delen av ön styrs av pirater som saknar empati och medkänsla. Det mest fruktansvärda man kan tänka sig förekommer på ön och det känns som helvetet på jorden.
Spelet är ett fps/rpg där man intar rollen som Jason Brody, en bortskämd tonåring som fått allt serverat på ett fat. Dom har byggt upp personlighetsförändringen snabbt men bra. I början kan man se att Jason inte är van att ha ihjäl en annan levande varelse till han blir en fullblodad krigare.
Spelet är uppdelat i ett huvuduppdrag där man ska rädda sina syskon och vänner och sidouppdrag där man kan bland annat försöka överta baser som styrs av pirater.

Far Cry 3 - Far Cry 3 - 2013-04-04 09-31-15

Pang pang, du har den.

Sen finns det andra mindre uppdrag där jakt på djur och lönnmord kan plockas upp på olika övertagna baser. Eftersom spelet också är i sandlådeformat så kan man följa hela storyn med en gång eller åka omkring och plocka sidouppdrag. Men jag skulle inte rekommendera att följa storyn på en gång för ju mer baser man tar över desto mindre fiender rör sig fritt i området.
Som typiskt RPG så får man erfarenhetspoäng för typ varje handling man gör. När poängen är tillräckligt hög så får man en level som man kan placera bland tre olika kategorier.
Miljön är en fröjd ögat pga allt liv och rörelse som finns runt omkring. Allt från vajande palmer till vilddjur som man kan jaga för att flå och använda skinnet till att sy större typer av väskor så man kan bära med sig mera saker.

Far Cry 3 - Far Cry 3 - 2013-04-04 09-25-03

Vilddjur i mängder. Här är t.ex en leopard.

Men tyvärr finns det några negativa saker att säga och det är självläkandet med sprutor. Man kan inte läka sig själv om man springer.
En annan sak är fäktandet av kniven, t.ex, om man trycker på knivknappen fyra gånger så kan man inte göra annat förrens han har huggt fyra gånger.
En tredje sak är att det känns som att huvudstoryn känns kort och dom har fyllt upp resten med sidouppdrag.

Far Cry 3 - Far Cry 3 - 2013-04-04 09-26-36

Fordon finns det gott om i djungeln.

Far Cry 3 - Far Cry 3 - 2013-04-04 09-28-56

Sväva fram i hänglidare.

Far Cry 3 - Far Cry 3 - 2013-04-04 09-35-30

Eller ta sig fram med båt.

GRAFIK
Grafiken och miljöerna är otroligt vackra med sin paradisanda i all sin prakt och fullt med liv och rörelser.

MUSIK/LJUD
Jag kan inte komma på nåt negativt alls att säga om musiken eller ljudet utan det är riktigt bra.

HANDKONTROLL
Handkontrollen funkar ganska bra.

Far Cry 3 - Far Cry 3 - 2013-04-04 09-36-12

En av befolkningen

SAMMANFATTNING
+ Handling
+ Grafik
+ Musik/Ljud
+ Handkontroll
+Liv och rörelse

-Tekniken känns lite dåligt uppbyggd speciellt när man hugger med kniv.
-Kort story

Inlägget har korrigerats av flickvännen.
Omslag ägs av Ubisoft
Pegibilder ägs av PEGI.info
Gameplaybilder ägs av Torbjörn Sellergren (c)

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: